Hoe bewaar je kaas het best?

Blog

Hoe bewaar je kaas het best?

01/07/2019

Extreme kou en uitdroging zijn de grootste vijanden van kaas. Maar hoe ga je dat tegen? En hoe bewaar je kaas nu best?

 

Kaas bewaar je best zo koel mogelijk. Waar het koud en droog is, voelt de kaas zich opperbest. De temperatuur verschilt wel naargelang de hardheid van de kaas. Voor harde kazen verkiezen we een temperatuur van 12°C, voor zachte kazen mag het iets kouder zijn: 6°C. De kelder of de minst koude delen van de koelkast zijn daar de perfecte plaats voor, want té koud mag ook niet.

 

Te warm is dan ook weer niet goed. Droge kazen kunnen daar wel beter tegen dan romige kazen. Langdurige blootstelling aan warmte is echter voor geen enkele kaassoort goed. Harde kazen gaan zweten en zien er zo minder aantrekkelijk uit. Zachte kazen worden te loperig. Uiteindelijk wordt de smaak van de kaas ook aangetast. En dat wil je natuurlijk absoluut vermijden.

 

Hoe verpak je kaas?

Kaas heeft toch een beetje ademruimte nodig. Pak hem daarom niet strak in plastiek in, maar kies eerder voor folie die ademt. Vershoudfolie heeft de neiging om vocht vast te houden, wat sneller voor schimmels kan zorgen. Ook vetvrij bakpapier kan een goede optie zijn. Bewaar kaas dus zoals het hoort. Je kaas zal je dankbaar zijn!

 

Hoelang kan je kaas bewaren?

Harde kazen kan je tot wel vier maanden bewaren, als je ze goed afschermt en bewaart in de koelkast. Zachtere kazen blijven doorgaans zo’n twee tot drie weken eetbaar.

 

Nu weet je perfect hoe je kaas bewaart. Klaar om een kaasschotel te maken?! Benieuwd hoe je dat doet? Klik hier!

Deel dit bericht

Blog

Hoe bewaar je kaas het best?

01/07/2019

Extreme kou en uitdroging zijn de grootste vijanden van kaas. Maar hoe ga je dat tegen? En hoe bewaar je kaas nu best?

 

Kaas bewaar je best zo koel mogelijk. Waar het koud en droog is, voelt de kaas zich opperbest. De temperatuur verschilt wel naargelang de hardheid van de kaas. Voor harde kazen verkiezen we een temperatuur van 12°C, voor zachte kazen mag het iets kouder zijn: 6°C. De kelder of de minst koude delen van de koelkast zijn daar de perfecte plaats voor, want té koud mag ook niet.

 

Te warm is dan ook weer niet goed. Droge kazen kunnen daar wel beter tegen dan romige kazen. Langdurige blootstelling aan warmte is echter voor geen enkele kaassoort goed. Harde kazen gaan zweten en zien er zo minder aantrekkelijk uit. Zachte kazen worden te loperig. Uiteindelijk wordt de smaak van de kaas ook aangetast. En dat wil je natuurlijk absoluut vermijden.

 

Hoe verpak je kaas?

Kaas heeft toch een beetje ademruimte nodig. Pak hem daarom niet strak in plastiek in, maar kies eerder voor folie die ademt. Vershoudfolie heeft de neiging om vocht vast te houden, wat sneller voor schimmels kan zorgen. Ook vetvrij bakpapier kan een goede optie zijn. Bewaar kaas dus zoals het hoort. Je kaas zal je dankbaar zijn!

 

Hoelang kan je kaas bewaren?

Harde kazen kan je tot wel vier maanden bewaren, als je ze goed afschermt en bewaart in de koelkast. Zachtere kazen blijven doorgaans zo’n twee tot drie weken eetbaar.

 

Nu weet je perfect hoe je kaas bewaart. Klaar om een kaasschotel te maken?! Benieuwd hoe je dat doet? Klik hier!

Deel dit bericht