Kaas snijden: hoe doe je dat?

Blog

Kaas snijden: hoe doe je dat?

08/07/2019

Afhankelijk van de vorm en de textuur van kaas, wordt de snijwijze van de kaas beslist. Wanneer je kaas verdeelt, wil je uiteraard dat iedereen evenveel kaas krijgt. Dan gaat het niet noodzakelijk om de grootte van het stuk, maar wel of elk stuk evenveel korst en kern bevat. En dat is niet altijd evident.

 

Kleine geitenkaasjes zijn het gemakkelijkst, die snij je mooi doormidden. Ook piramide- en kegelvormige kazen verdeel je eenvoudig in gelijke stukken. Grote, ronde kazen snij je dan weer in punten.

 

Bij schimmelkazen ligt het al iets moeilijker. Omdat elk stuk verhoudingsgewijs evenveel kern als korst moet bevatten, snij je best eerst de punt af, dan de zijkanten en werk je zo naar het midden toe.

Deel dit bericht

Blog

Kaas snijden: hoe doe je dat?

08/07/2019

Afhankelijk van de vorm en de textuur van kaas, wordt de snijwijze van de kaas beslist. Wanneer je kaas verdeelt, wil je uiteraard dat iedereen evenveel kaas krijgt. Dan gaat het niet noodzakelijk om de grootte van het stuk, maar wel of elk stuk evenveel korst en kern bevat. En dat is niet altijd evident.

 

Kleine geitenkaasjes zijn het gemakkelijkst, die snij je mooi doormidden. Ook piramide- en kegelvormige kazen verdeel je eenvoudig in gelijke stukken. Grote, ronde kazen snij je dan weer in punten.

 

Bij schimmelkazen ligt het al iets moeilijker. Omdat elk stuk verhoudingsgewijs evenveel kern als korst moet bevatten, snij je best eerst de punt af, dan de zijkanten en werk je zo naar het midden toe.

Deel dit bericht